Salát z okurek s uzeným masem
Suroviny
- 250 g Brambory
- 200 g Rajčata
- 250 g Vepřová uzená plec
- 200 g Okurka salátová
- 40 ml Olej olivový
- 150 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 27 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 57 mg
- Draslík 580.2 mg
- Vláknina 6243 mg
- Vitamín A 6243 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v půllitru vody doměkka, scedíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Uzené maso vložíme do zbylé vroucí vody a vaříme doměkka. Poté maso vyjmeme, necháme prochladnout a nakrájíme na nudličky. Okurku oloupeme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Z rajčat a paprik vykrojíme semena a zeleninu nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať, pažitku a kopr nasekáme najemno.
-
4
Všechnu zeleninu vložíme do mísy a promícháme se zálivkou. Před podáváním necháme salát vychladit.
-
5
Na zálivku v misce promícháme smetanu, olej, sůl, pepř, hořčici a cukr.