Mandlové mléko s růžovou vodou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 12 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 178.9 mg
- Vláknina 6120 mg
- Vitamín A 6120 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme růžovou vodu. 15 lístků červené růže necháme vařit 10 minut s 0,2 litry vody, pak necháme 2 hodiny louhovat a nakonec přecedíme.
-
2
Mandle spaříme, oloupeme a necháme vychladnout, pak nastrouháme a na pánvi bez oleje opražíme do světle hnědé barvy. Potom je zvolna vaříme 10 minut ve vodě a po uvaření necháme dvě hodiny v klidu. Po dvou hodinách je přecedíme přes jemné síto, důkladně vymačkáme a drť vyhodíme.
-
3
V mandlovém mléku necháme rozpustit med, přidáme růžovou vodu a sůl. Mléko přelijeme do sklenic a necháme dobře vychladit.