Havajské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Pšeničná krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 320 g Mouka polohrubá
  • 50 g Čokoláda hořká
  • 600 g Smetana zakysaná15%
  • 100 ml Olej slunečnicový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Puding čokoládový
  • 1 l Mléko čerstvé polotučné
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 222.7 mg
  • Draslík 279.7 mg
  • Vláknina 4096 mg
  • Vitamín A 4096 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.

  • 2

    V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 3

    Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout.

  • 4

    Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.

Komentáře k receptu