Havajské řezy
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 20 g Pšeničná krupice
- 200 g Cukr krupice
- 320 g Mouka polohrubá
- 50 g Čokoláda hořká
- 600 g Smetana zakysaná15%
- 100 ml Olej slunečnicový
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Mléko polotučné
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 ks Puding čokoládový
- 1 l Mléko čerstvé polotučné
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 795 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 44 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 222.7 mg
- Draslík 279.7 mg
- Vláknina 4096 mg
- Vitamín A 4096 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme vanilkový a čokoládový pudink, každý v 500ml mléka s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
-
2
V míse vyšleháme žloutky s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s kypřícím práškem, mléko a olej. Nakonec do těsta vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
3
Těsto přelijeme do máslem vymazaného a krupicí vysypaného plechu, lžící střídavě vkládáme vanilkový a čokoládový pudink, aby vznikla mozaika. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 35 minut a necháme vychladnout.
-
4
Šlehačku vyšleháme dotuha a jemně vmícháme zakysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlé těsto a pokryjeme hoblinkami čokolády. Necháme 4 hodiny vychladit v lednici.