Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 40 g Cibulka jarní
  • 20 g Řeřicha
  • 20 g Citronová kůra
  • 200 g Majonéza
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 0.88 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1398 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 279.1 mg
  • Draslík 1240.4 mg
  • Vláknina 12527.5 mg
  • Vitamín A 12527.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.

  • 2

    Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.

  • 3

    V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.

Komentáře k receptu