Bramboprový salát s ančovičkovým dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 48 g
- Sodík 1398 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 279.1 mg
- Draslík 1240.4 mg
- Vláknina 12527.5 mg
- Vitamín A 12527.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 6.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Mezitím vejce uvaříme natvrdo, které ihned zchladíme a oloupeme, a do trouby dáme péct neoloupané stroužky česneku, pokapané olejem. Uvařené brambory scedíme a necháme okapat, česnek po 10 minutách vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
-
2
Do mixéru vložíme ančovičky, citronovou šťávu a kůru, majonézu a vše umixujeme dohladka.
-
3
V míse smícháme brambory s vejci, nakrájenými na kolečka, vymačkáme upečený česnek ze slupky, nasekanou jarní cibulku, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme dresinkem z ančoviček. Podáváme posypané řeřichou.