Pikantní jižanský Yam salát s houbami
Suroviny
- 100 g Brokolice
- 90 g Hlíva ústřičná
- 90 g Fazolové lusky zelené
- 90 g Sójové výhonky
- 90 g Zelí čínské
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Cukr třtinový
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Kari pasta
- 1 kávová lžička Tamarindová pasta
- 0.5 ks Citrony
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 4 polévková lžíce Kokosová smetana
- 4 polévková lžíce Kokosové mléko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 11 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 328.6 mg
- Vláknina 5655.8 mg
- Vitamín A 5655.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrouháme na nudličky, brokolici rozdělíme na růžičky. Poté zelí, sójové klíčky, fazolové lusky a brokolici uvaříme v páře nebo spaříme vroucí vodou. Scedíme, necháme okapat a vložíme do mísy.
-
2
Na dresink vlijeme kokosovou smetanu do woku a zvolna cca 2-3 minuty zahříváme, až se začne srážet. Přidáme kari pastu a na mírném ohni prohříváme cca 1/2 minuty, aby se uvolnilo aroma. Poté zesílíme plamen na maximum, vložíme na plátky pokrájené houby a 2-3 minuty povaříme. Přilijeme kokosové mléko, vmícháme mletou kurkumu, tamarindovou pastu rozmíchanou s trochou horké vody, štávu vymačkanou z citronu, sójovou omáčku a cukr.
-
3
Připravenou zeleninu přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, posypeme praženými sezamovými semínky a ihned podáváme.