Osvěžující salát z ředkviček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Ředkvička
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 26 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 2265 mg
  • Vitamín A 2265 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na plátky. Petrželovou nať opláchneme a nasekáme najemno.

  • 2

    V misce metlou sešleháme olej a citronovou šťávu.

  • 3

    Plátky ředkviček v jiné misce přelijeme olejovou zálivkou, přidáme nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, promícháme a dáme vychladit.

Komentáře k receptu