Arabský salát z vařené zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 7 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1088.9 mg
- Vláknina 15648.8 mg
- Vitamín A 15648.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 71.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelninu důkladně omyjeme. Tykev oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme. Brambory a řepu uvaříme, pak uvařené oloupeme a nakrájíme na nudličky. Květák a fazole uvaříme a nakrájíme na kousky. V salátové míse upravíme každou zeleninu samostatně, nemícháme je.
-
2
Vše přelijeme zálivkou, kterou si připravíme tak, že metlou sešleháme olej, oloupaný prolisovaný česnek a citronovou šťávu, podle chuti ji opepříme a osolíme. Podáváme teplé i studené.