Vinný punč (sangria)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 750 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Pomeranče
  • 8 ks Hřebíček
  • 2 ks Skořice celá
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 15242.3 mg
  • Vitamín A 15242.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na mírném ohni v kastrůlku ohříváme celý hřebíček a skořici, krupicový cukr a 250 ml červeného vína (nejlépe rulandské modré), po rozpuštění cukru vaříme ještě 3-4 minuty. Vinnou směs přelijeme do džbánu, přilijeme zbytek červeného vína, citronové a pomerančové plátky a dáme do chladničky. Vychlazenou vinnou směs scedíme a přilijeme neperlivou vodu.

Komentáře k receptu