Vinný punč (sangria)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 264.1 mg
- Vláknina 15242.3 mg
- Vitamín A 15242.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na mírném ohni v kastrůlku ohříváme celý hřebíček a skořici, krupicový cukr a 250 ml červeného vína (nejlépe rulandské modré), po rozpuštění cukru vaříme ještě 3-4 minuty. Vinnou směs přelijeme do džbánu, přilijeme zbytek červeného vína, citronové a pomerančové plátky a dáme do chladničky. Vychlazenou vinnou směs scedíme a přilijeme neperlivou vodu.