Laban nevařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 28 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s 2,5 dl studené vody dobře rozmícháme sušené mléko, pak přidáme 2,5 dl vroucí vody a opět důkladně promícháme. Hrnec dáme na mírný oheň a zahřejeme na teplotu přibližně 40°C, poté necháme mírně vychladnout. Malé množství mléka našleháme v misce s trochou bílého jogurtu, vlijeme do hrnce a promícháme. Hrnec dáme na teplé místo, obalíme utěrkou a laban necháme 5 hodin zrát. Nakonec ho dáme ještě na 2 hodiny do chladničky. Po vychlazení rozmícháme.