Zeleninový salát s bulgurem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Bulgur
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 1 kg Rajčata
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 83 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 899.9 mg
  • Vláknina 27042 mg
  • Vitamín A 27042 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.9 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bulgur důkladně propláchneme ve studené vodě a namočíme do vody vroucí, aby změkl.

  • 2

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na drobné kousky. Omytou cibulku i s natí, mátu a petrželku jemně nasekáme. V misce metlou sešleháme citronovou šťávu a olej.

  • 3

    Všechnu zeleninu dáme do mísy a přidáme vychladlý, okapaný měkký bulgur a zálivku, podle chuti opepříme a osolíme, a potom důkladně promícháme.

  • 4

    Do servírovací mísy dáme po stranách omyté a okapané listy zeleného salátu a přidáme zeleninu s bulgurem.

Komentáře k receptu