Arabský zeleninový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Veka
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 4.7 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 137 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 43 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 189.5 mg
  • Vláknina 2471.8 mg
  • Vitamín A 2471.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a salát omyjeme, okurky oloupeme a vše nakrájíme najemno. Oloupaný česnek prolisujeme.

  • 2

    Veku nakrájíme na malé kousky, opečeme je na rozpáleném oleji, vyndáme do mísy, lehce pokapeme vodou a promícháme s nakrájenou zeleninou a česnekem. Citronovou šťávu smícháme s 6 lžícemi vody a společně s olejem přidáme k salátu, podle chuti opepříme a osolíme, znovu řádně promícháme a podáváme. Můžeme podávat samostatně, nebo jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře k receptu