Jogurtový sýr s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 123 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 8 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 97.2 mg
- Vláknina 1234.8 mg
- Vitamín A 1234.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jogurt osolíme a vlijeme do cedníku, vyloženého hustou látkou (mušelín nebo gáza), cedník s jogurtem umístíme nad nádobu, do které bude okapávat syrovátka. Necháme prokapávat přes noc. Vzniklý jemný sýr rozdělíme do malých mističek, které uložíme na 24 hodin do ledničky.
-
2
Nasekáme bylinky – mátu, majoránku, estragon, na kolečka nakrájíme rajčata.
-
3
Jednotlivé porce sýra vyklepneme z mističek, pokrájíme na kousky, které položíme na plátky rajčat. Podáváme posypané nasekanými bylinkami nebo mletou paprikou.
-
4
Chceme-li sýr uchovat po delší dobu, necháme mističky s okapaným jogurtem v ledničce ještě 2 - 4 dny. Pak je naskládáme do sklenice, zasypeme bylinkami a zalijeme olivovým olejem.