Jogurtový sýr s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1350 ml Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 5 ks Rajčata
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 164 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 97.2 mg
  • Vláknina 1234.8 mg
  • Vitamín A 1234.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jogurt osolíme a vlijeme do cedníku, vyloženého hustou látkou (mušelín nebo gáza), cedník s jogurtem umístíme nad nádobu, do které bude okapávat syrovátka. Necháme prokapávat přes noc. Vzniklý jemný sýr rozdělíme do malých mističek, které uložíme na 24 hodin do ledničky.

  • 2

    Nasekáme bylinky – mátu, majoránku, estragon, na kolečka nakrájíme rajčata.

  • 3

    Jednotlivé porce sýra vyklepneme z mističek, pokrájíme na kousky, které položíme na plátky rajčat. Podáváme posypané nasekanými bylinkami nebo mletou paprikou.

  • 4

    Chceme-li sýr uchovat po delší dobu, necháme mističky s okapaným jogurtem v ledničce ještě 2 - 4 dny. Pak je naskládáme do sklenice, zasypeme bylinkami a zalijeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu