Salát z rýže s lilkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 150 g Paprika zelená
  • 150 g Lilek
  • 150 g Rýže loupaná
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 600 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 95 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 203 mg
  • Vláknina 5379.6 mg
  • Vitamín A 5379.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané lilky rozpůlíme, vykrojíme semena, lilky nakrájíme na silné nudličky. Papriky očistíme, rozpůlíme, zbavíme semen a papriky pokrájíme na nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a odstraníme semena. Zálivku připravíme smícháním octa s hořčicí, solí a pepřem.

  • 2

    Rýži propláchneme, spaříme, necháme okapat, v rendlíku rozehřejeme olej, vsypeme rýži a za stálého míchání ji zahříváme, až zprůhlední. Potom zalijeme horkou vodou, osolíme a pod poklicí dusíme do měkka 20 minut v troubě.

  • 3

    Papriky a lilky podusíme na másle, necháme zchladnout, promícháme s dušenou rýží a rajčaty. Salát přelijeme zálivkou a pod fólií necháme vychladit.

Komentáře k receptu