Hrachová pomazánka se sezamovou pastou
Suroviny
- 150 g Hrách
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 8 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Sezamová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 10 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 137.4 mg
- Vláknina 2157.7 mg
- Vitamín A 2157.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách namočíme, nejlépe přes noc. Z hrachu poté slijeme vodu, dáme ho vařit do čerstvé. Česnek oloupeme a utřeme se solí.
-
2
Hrách povaříme asi 1,5 hodiny, až bude měkký. Vodu, ve které jsme ho vařili, slijeme. Hrách přesypeme do kuchyňského robota, přidáme utřený česnek, olivový olej, pastu tahini, kmín a citrónovou šťávu, podle chuti přisolíme, namixujeme.
-
3
Podáváme posypané mletou paprikou a ozdobené petrželovou natí.