Hruškový těstovinový salát
Suroviny
- 250 g Těstoviny čtyřvaječné
- 250 g Sýr Niva (Rokfór)
- 60 g Ořechy vlašské
- 60 g Salát Polníček
- 1 ks Čekanka
- 2 ks Hrušky
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Cibule červená
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 hrst Bazalka
- 2 hrst Salát listový Dubáček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 687 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 105 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 46.9 mg
- Draslík 533.8 mg
- Vláknina 13098.2 mg
- Vitamín A 13098.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny, scedíme je, propláchneme studenou vodou. Natrháme si čekanku a salát Dubáček, hrušky rozpůlíme, nakrájíme na kostičky a smícháme se lžící citronové šťávy. K listům salátu přimícháme na kostičky nakrájený sýr, nakrájené ořechy, hrušky, rajčata, cibule, mrkev, těstoviny, lístky bazalky a Polníček. Olej smícháme se zbytkem citronové šťávy, octem, solí, pepřem a touto zálivkou přelijeme salát.