Mrkvovo-jablečný cimes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 435 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 134.7 mg
- Vláknina 16212.5 mg
- Vitamín A 16212.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce. Mrkev oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, přihodíme do hrnce, přidáme máslo, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme 15 minut do měkka. Potom vsypeme cukr, vanilkový a skořicový cukr, dobře promícháme a ještě chvilku povaříme.
-
2
Hrnec odstavíme, necháme vychladnout a cimes podáváme.