Mrkvovo-jablečný cimes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr skořicový
  • 3 l Voda pitná
  • 1 kg Jablka
  • 1.5 kg Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 435 g
  • Sodík 16 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 134.7 mg
  • Vláknina 16212.5 mg
  • Vitamín A 16212.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce. Mrkev oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, přihodíme do hrnce, přidáme máslo, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme 15 minut do měkka. Potom vsypeme cukr, vanilkový a skořicový cukr, dobře promícháme a ještě chvilku povaříme.

  • 2

    Hrnec odstavíme, necháme vychladnout a cimes podáváme.

Komentáře k receptu