Zeleninový salát s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Paprika zelená
  • 250 g Paprika oranžová
  • 350 g Rajčata
  • 80 g Ančovičky konzervované
  • 700 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Olivy zelené
  • 6 ks Olivy černé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.25 polévková lžíce Kerblík
  • 0.25 polévková lžíce Pažitka
  • 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.25 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 2866 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 262.3 mg
  • Draslík 570 mg
  • Vláknina 20126.1 mg
  • Vitamín A 20126.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.

  • 2

    V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.

Komentáře k receptu