Zeleninový salát s ančovičkami
Suroviny
- 250 g Paprika zelená
- 250 g Paprika oranžová
- 350 g Rajčata
- 80 g Ančovičky konzervované
- 700 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 6 ks Olivy zelené
- 6 ks Olivy černé
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 0.25 polévková lžíce Kerblík
- 0.25 polévková lžíce Pažitka
- 0.25 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.25 polévková lžíce Estragon
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 34 g
- Sodík 2866 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 570 mg
- Vláknina 20126.1 mg
- Vitamín A 20126.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky vložíme na plech vyložený pečícím papírem, opečeme, sloupneme a vykrojíme semena. Takto připravené papriky nakrájíme na silnější nudličky. Rajčata nakrájíme na měsíčky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na osminky. Ančovičky nakrájíme na kousky, olivy rozpůlíme, petrželovou nať, estragon, kerblík a pažitku nasekáme na jemno, česnek propasírujeme. Zálivku připravíme promícháním česneku s bylinkami, solí, pepřem, olejem a octem. Salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat.
-
2
V míse promícháme papriky s rajčaty, ančovičkami a olivami. Směs vložíme do servírovací mísy, kterou jsme vyložili salátovými listy. Salát ozdobíme dílky vajec, přelijeme zálivkou a necháme vychladit.