Biskupský chlebíček piškotový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 8 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 163.6 mg
- Draslík 227 mg
- Vláknina 6210 mg
- Vitamín A 6210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandle nakrájíme a na pánvi je nasucho opražíme.
-
2
Hrozinky omyjeme a osušíme.
-
3
Kandované ovoce smícháme s troškou mouky, aby se neslepilo.
-
4
Žloutky utřeme s cukrem a rumem do pěny a z bílků ušleháme pevný sníh. K utřeným žloutkům přimícháme nakrájené přísady a potom lehce vmícháme sníh střídavě s moukou.
-
5
Chlebíček pečeme asi 20-30 minut ve vymaštěné a hrubou moukou vysypané formě. Po upečení jej pocukrujeme.