Bramborové vdolky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 42 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 87.5 mg
- Draslík 354 mg
- Vláknina 7020 mg
- Vitamín A 7020 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory smícháme s moukou a osolíme. Přidáme vykynutý kvásek, ušlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto, které necháme kynout.
-
2
Z vykynutého těsta lžící odebíráme kousky, klademe je na pomoučený vál a tvoříme kuličky. Prsty je zploštíme a dáme na pomoučený plech kynout pod ubrousek.
-
3
Potom z kuliček oprášíme mouku, vložíme je vykynutou stranou do horkého tuku a zvolna je smažíme.