Květák s červenou řepou naložený na arabský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1 ks Květák
  • 1 ks Červená řepa
  • 2 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 546 mg
  • Vláknina 7920 mg
  • Vitamín A 7920 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák omyjeme, rozdělíme na růžičky a vaříme v neosolené vodě do poloměkka.

  • 2

    Řepu oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky a krátce povaříme.

  • 3

    V půl litru vody rozmícháme ocet a sůl, květák promícháme s plátky řepy, dáme do skleněné uzavíratelné nádoby, zalijeme nálevem a dobře uzavřeme. Před podáváním necháme několik dní uležet.

Komentáře k receptu