Nakládané okurky na arabský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 15 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 467 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 136.2 mg
- Vláknina 1403.2 mg
- Vitamín A 1403.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté okurky podélně nařízneme, vetřeme do nich sůl a necháme je 8 hodin odležet.
-
2
Po odležení přivedeme do varu ocet a horký jej na okurky nalijeme, zalité necháme 10 minut chladnout. Pak okurky z octa vyjmeme, dáme do skleněné nádoby s uzavíratelným víkem, zalijeme horkou osolenou a opepřenou vodou tak, aby byly zcela ponořené, dobře uzavřeme a necháme pomalu chladit.