Punčochy vánoční
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
- 100 g Cukr moučkový
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 dl Med včelí
- 7 polévková lžíce Mandle
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 21 g
- Sodík 56 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 50.9 mg
- Draslík 351.3 mg
- Vláknina 8996.8 mg
- Vitamín A 8996.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme med, sůl, máslo, cukr, vejce, skořici, kakao, mandle, hřebíček a vše rozmixujeme mixérem. Smícháme mouku s kypřícím práškem do pečiva, pomalu přidáváme do mísy a mícháme.
-
2
Poté těsto uhněteme ještě rukama, zabalíme do fólie a necháme odpočinout 2 hodiny v lednici.
-
3
Na pomoučněném vále vyválíme 5 mm silný plát. Vyřízneme z kartonu obrys punčochy, položíme ho na těsto a vykrajujeme jednu punčochu za druhou. Ze zbytků těsta vyválíme další plát a opět vykrajujeme punčochy.
-
4
Pečícím papírem vyložíme plech na pečení, dáme na něj punčochy a v předehřáté troubě pečeme 15 minut. Poté je necháme vychladnout.
-
5
Punčochy můžeme potřít polevou z moučkového cukru a citronu, kterou jsme ušlehali do bíla.