Bílkový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 23 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 217.3 mg
- Vláknina 4595 mg
- Vitamín A 4595 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme cukr, hrubou mouku, 40g rozpuštěného, vlažného másla a mleté oříšky.
-
2
Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy. Formu postavíme do lázně s vroucí vodou a pudink vaříme asi 1 hodinu.