Bílkový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 70 g Ořechy lískové
  • 100 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Krupička dětská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 217.3 mg
  • Vláknina 4595 mg
  • Vitamín A 4595 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka do něj vmícháme cukr, hrubou mouku, 40g rozpuštěného, vlažného másla a mleté oříšky.

  • 2

    Těsto vložíme do máslem vymazané a krupičkou vysypané pudinkové formy. Formu postavíme do lázně s vroucí vodou a pudink vaříme asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu