Rumunský jablečný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 2 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 220.7 mg
- Vláknina 10226 mg
- Vitamín A 10226 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, vsypeme do cedníku, osolíme a necháme chvíli stát, aby pustila vodu.
-
2
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a pokapeme citronovou šťávou.
-
3
Cibuli i jablka necháme okapat a potom je střídavě rozložíme do salátové mísy. Pokapeme zálivkou vinaigrette a podáváme.