Špenátovo-sýrový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 116 g
- Sodík 674 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 288.9 mg
- Draslík 462.2 mg
- Vláknina 10194.8 mg
- Vitamín A 10194.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.
-
2
V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.
-
3
Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.