Špenátovo-sýrový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 125 g Sýr balkánský
  • 375 g Špenátový protlak mražený
  • 60 g Sýr Čedar
  • 2 ks Cuketa
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 116 g
  • Sodík 674 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 288.9 mg
  • Draslík 462.2 mg
  • Vláknina 10194.8 mg
  • Vitamín A 10194.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.4 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozmrazený špenát vložíme do síta, vymačkáme z něj vodu. Balkánský sýr rozdrobíme, vejce rozšleháme, mrkev omyjeme, oškrábeme a nastrouháme. Cukety omyjeme a strouháme. Papriku omyjeme, podélně rozkrojíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.

  • 2

    V míse smícháme balkánský a smetanový sýr, rozšlehaná vejce, nastrouhanou cuketu a mrkev, nakrájenou papriku a špenát. Podle chuti osolíme, opepříme.

  • 3

    Směs dáme do formy, posypeme nastrouhaným Čedarem a pečeme v troubě, předehřáté na 200 stupňů. Koláč bude hotový přibližně po 25 minutách, kdy by měl mít zlatavou barvu a propečenou kůrku.

Komentáře k receptu