Sváteční perníkový věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
- Sacharidy 162 g
- Tuky 6 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 89 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 334.8 mg
- Vláknina 6951.1 mg
- Vitamín A 6951.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Utřeme cukr s vejci, přidáme koření, med a promícháme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a necháme hodinu uležet hladké těsto.
-
2
Plát vyválíme, vykrájíme různé tvary a pečeme na plechu s pečícím papírem. Teplé potřeme rozšlehaným vejcem.
-
3
Po dvou dnech zdobíme perníčky.
-
4
Nazdobené díly lepíme k sobě.