Třešňová polévka s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 65 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 1 g
- Sodík 26 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 150.7 mg
- Vláknina 1508.7 mg
- Vitamín A 1508.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 945.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vodou vsypeme omyté, vypeckované třešně, cukr, kousek pomerančové kůry a hřebíčky. Zamícháme, přivedeme k varu a těsně pod bodem varu povaříme asi 10 minut, dokud třešně nezměknou.
-
2
Potom vyjmeme hřebíčky a třešně rozmačkáme. Necháme vychladnout.
-
3
Nakonec vmícháme jogurt, polévku promícháme a ozdobíme čerstvou mátou.