Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 10 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 35.1 mg
- Draslík 693 mg
- Vláknina 7542.9 mg
- Vitamín A 7542.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.