Salát z vařené červené řepy s celerem a slanečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 600 g Červená řepa
  • 600 g Celer bulvový
  • 300 g Slaneček
  • 100 ml Mléko odstředěné
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 35.1 mg
  • Draslík 693 mg
  • Vláknina 7542.9 mg
  • Vitamín A 7542.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce necháme přes noc máčet slanečka, poté sloupneme kůži, rybu vykostíme a nakrájíme na kousky. Řepu omyjeme, uvaříme do měkka, poté oloupeme a pokrájíme na nudličky. Omytý celer vaříme ve vodě do měkka, oloupeme, rozkrájíme na nudličky a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    V míse promícháme celer s řepou a slanečkem, do směsi vmícháme olej s ocetem. Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu