Salát z ředkviček s jablky a pažitkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 350 g Ředkvička
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 500.9 mg
  • Vláknina 7968 mg
  • Vitamín A 7968 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nastrouháme a v míse zakapeme citronovou šťávou. Omyté ředkvičky nastrouháme nahrubo.

  • 2

    K jablkům přimícháme ředkvičky, smetanu a posypeme pažitkou.

  • 3

    Před podáváním necháme salát vychladit.

Komentáře k receptu