Salát ředkvičkový s paprikou a okurkou
Suroviny
- 500 g Ředkvička
- 200 g Okurka salátová
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Salát hlávkový
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 156 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 515.3 mg
- Vláknina 7413.5 mg
- Vitamín A 7413.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ředkvičky a okurku nakrájíme na tenké plátky, petrželovou nať nasekáme najemno, salát rozebereme na listy, opláchneme a necháme okapat, z papriky vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky, cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Zálivku připravíme smícháním smetany se solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
-
2
Servírovací mísu vyložíme listy salátu, vložíme ředkvičky, okurku, papriku, přelijeme zálivkou a posypeme cibulkou a petrželovou natí.