Salát z celeru, jablek a pórku
Suroviny
- 250 g Celer bulvový
- 250 g Pórek
- 250 g Jablka
- 50 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 13 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 355 mg
- Vláknina 6788.5 mg
- Vitamín A 6788.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.2 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrový celer nahrubo nastrouháme a osmažíme na oleji s přidáním octa, soli a cukru. Pod poklicí celer dusíme do poloměkka, necháme vychladnout, vložíme do mísy.
-
2
Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme a zakapeme citronovou šťávou. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
3
Jablka s pórkem vmícháme k celeru, přidáme pepř, worcesterskou omáčku a posypeme petrželovou natí.
-
4
Před podáváním salát necháme vychladit.