Fazolové lusky s křepelčími vajíčky, šunkou a Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 310 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 23 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 164.8 mg
- Draslík 189.8 mg
- Vláknina 10941.2 mg
- Vitamín A 10941.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky spaříme vařící vodou, prosciutto nakrájíme na tenké proužky a nahrubo nastrouháme sýr Parmezán. Do kastrolku se studenou vodou vložíme křepelčí vajíčka, uvedeme do varu a vaříme 3 minuty. Vařená vajíčka zchladíme ve studené vodě, oloupeme, přepůlíme.
-
2
Extra panenský olivový olej smícháme s bílým vinným octem a vyšleháme na dresink.
-
3
Na misce smícháme fazolové lusky se šunkou, osolíme, opepříme a rozdělíme na servírovací talíře. Ke každé porci přidáme 3 půlky vajíček, servírujeme posypané strouhaným Parmezánem a přelité dresinkem.