Karotka s jablky a žervé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 183 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 546.6 mg
- Vláknina 10424.5 mg
- Vitamín A 10424.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Karotku očistíme a nastrouháme nahrubo, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nastrouháme, smícháme s karotkou a zakapeme citronovou šťávou. Česnek rozdrtíme. Zálivku připravíme rozšleháním žervé s mlékem a solí.
-
2
Ke karotce s jablky přimícháme česnek a pod fólií necháme vychladit. Poté do salátu vmícháme zálivku a podáváme.