Baklažánová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 8 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 751.7 mg
- Vláknina 20213.8 mg
- Vitamín A 20213.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme.
-
2
Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme.