Baklažánová pasta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 30 g Celer řapíkatý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Lilek
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 751.7 mg
  • Vláknina 20213.8 mg
  • Vitamín A 20213.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Baklažány důkladně omyjeme, osušíme, poskládáme na plech, pokapeme olejem a v předehřáté troubě upečeme. Upečené baklažány oloupeme, dužinu rozmačkáme, přidáme drobně nakrájenou cibuli s česnekem, jemně nastrouhaný celer, podle vlastní chuti přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, potom dobře promícháme.

  • 2

    Připravenou pastu vložíme do ledničky vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu