Dobrá pasta z fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 600 g Fazole
  • 400 g Cibule
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Chilli paprička
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 168 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 175.5 mg
  • Vláknina 2190.6 mg
  • Vitamín A 2190.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku s vařící vodou uvaříme vejce natvrdo, asi 10 minut, potom je scedíme, necháme vychladnout ve studené vodě, oloupeme je, nakrájíme a necháme stranou na další použití.

  • 2

    Do hrnce nalijeme vodu, postavíme ji na sporák a přivedeme k varu. Převařenou vodu necháme vychladnout a do ni namočíme fazole na celou noc. Druhý den fazole spolu s vodou, ve které byly namočené, uvaříme dopoloměkka, před dokončením vaření,(vaříme přibližně 120 minut) skoro měkké fazole osolíme, potom je scedíme, dáme do mixéru, přidáme k nim připravená vajíčka, chilli papričku a rozmixujeme na hustou kaši.

  • 3

    Přeložíme ji do misky, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme drobně nasekanou cibuli a česnek, nasekaný kopr s nasekanou petrželovou nati, vylijeme olej a všechny suroviny spolu s kaší důkladně rukou promícháme.

  • 4

    Připravenou pastu odložíme do ledničky, aby se spojily chutě, a potom podáváme.

Komentáře k receptu