Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Bageta
  • 440 g Rajčata soudková
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 865 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 73 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 707.8 mg
  • Vláknina 12174.5 mg
  • Vitamín A 12174.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.

  • 2

    Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.

  • 3

    V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.

  • 4

    Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.

Komentáře k receptu