Česnekové toasty s rajčaty a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 12 g
- Sodík 865 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 707.8 mg
- Vláknina 12174.5 mg
- Vitamín A 12174.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bagetu nakrájíme na 2 cm silné krajíčky, rajčata pokrájíme na kostičky, menší červenou cibuli oloupeme a nadrobno posekáme. Oloupané stroužky česneku opečeme a prolisujeme na pastu, bazalkové lístky nasekáme na jemno.
-
2
Krajíčky pečiva opečeme 2 - 3 minuty po obou stranách, potřeme olivovým olejem a z každé strany lehce namažeme česnekovou pastou.
-
3
V misce smícháme rajčata, cibuli a bazalku s olivovým olejem a balzamikovým octem, osolíme, okořeníme pepřem, dobře promícháme.
-
4
Zeleninovou směs klademe na opečené česnekové toasty a servírujeme.