Italská klobása s cuketou a sušenými rajčaty v salátu
Suroviny
- 350 g Bageta
- 125 g Rajčata sušená sterilovaná
- 350 g Klobása vepřová
- 125 g Roketa
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cuketa
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 2.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1072 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 48.6 mg
- Draslík 692 mg
- Vláknina 6308.5 mg
- Vitamín A 6308.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukety nakrájíme na plátky o síle přibližně 1 cm, bagetu na plátky silné 2 cm, Parmezán nastrouháme.
-
2
Cuketové plátky, potřené olejem grilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách, poté uložíme stranou. Ogrilujeme klobásy po 6 - 8 minut, při grilování je často obracíme. Když jsou hotové, pokrájíme na špalíčky o síle cca 2,5 cm. Nakonec ogrilujeme 2 - 3 minuty po obou stranách plátky bagety, potřené olivovým olejem.
-
3
V salátové míse smícháme oprané a okapané listy rokety a bazalky, přidáme klobásu, cuketu, sušená rajčata, nastrouhaný Parmezán, vše zlehka promícháme.
-
4
Extra panenský olivový olej smícháme s citrónovou šťávou, solí, pepřem, našleháme a tímto dresinkem salát polijeme.