Salát z fazolek s rajčaty a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 157 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 507 mg
- Vláknina 7024 mg
- Vitamín A 7024 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, nakrájíme na kratší kousky, vložíme do vroucí vody, uvaříme, poté prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme na jemno. Rajčata a okurky nakrájíme na plátky, smícháme s fazolkami, osolíme.
-
2
Mísu vyložíme listy salátu, vložíme smíchanou zeleninu, poklademe plátky vajec, zalijeme smetanou a posypeme petrželovou natí.
-
3
Salát před podáváním necháme vychladit.