Salát z fazolek s rajčaty a vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 250 g Okurka salátová
  • 500 ml Voda pitná
  • 400 ml Voda pitná
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 211 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 507 mg
  • Vláknina 7024 mg
  • Vitamín A 7024 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, nakrájíme na kratší kousky, vložíme do vroucí vody, uvaříme, poté prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a rozkrájíme na plátky. Salát rozebereme na listy, opláchneme, necháme okapat. Petrželovou nať nasekáme na jemno. Rajčata a okurky nakrájíme na plátky, smícháme s fazolkami, osolíme.

  • 2

    Mísu vyložíme listy salátu, vložíme smíchanou zeleninu, poklademe plátky vajec, zalijeme smetanou a posypeme petrželovou natí.

  • 3

    Salát před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu