Omidžový punč - Ómidžá hwáče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 47.7 mg
- Vláknina 2350.8 mg
- Vitamín A 2350.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovoce omidža přebereme a opláchneme pod tekoucí vodou.
-
2
Přebrané omidža necháme máčet ve studné vodě asi 12 hodin.
-
3
Hrušku oloupeme a nakrájíme na plátky. Z plátků vykrájíme vykrajovátky tvary květů - nejlépe květy hrušně. Očistíme piniové oříšky mnutím v utěrce.
-
4
Vodou nasáklá omidža přecedíme přes utěrku a do vody, ve které jsme ovoce namáčeli, přimícháme cukr a med.
-
5
Tento nápoj podáváme studený, ozdobený piniemi a vykrájenými plátky hrušky.