Ořechový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 420 g Cukr krupice
  • 250 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 407.2 mg
  • Draslík 295.2 mg
  • Vláknina 4858 mg
  • Vitamín A 4858 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve utřeme žloutky s 300g cukru a vodou, přidáme mouku, mleté ořechy, kypřicí prášek a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme cca 40min.

  • 3

    Mezitím připravíme krém. Ve vodní lázni šleháme celá vejce s cukrem do zhoustnutí. Necháme vychladnout a poté postupně vmícháme máslo a kakao.

  • 4

    Upečený korpus necháme vychladnout, naneseme krém, nakrájíme na kostky a podáváme.

Komentáře k receptu