Bramborový salát se slaninou a dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1 hrst Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Anglická slanina
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Majonéza
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 281 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 123.5 mg
  • Draslík 973 mg
  • Vláknina 9124 mg
  • Vitamín A 9124 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.8 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.

  • 3

    Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.

  • 4

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.

  • 5

    Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.

  • 6

    Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.

Komentáře k receptu