Bramborový salát se slaninou a dresinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 426 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 30 g
- Sodík 281 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 973 mg
- Vláknina 9124 mg
- Vitamín A 9124 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.8 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory dobře omyjeme, zalijeme v hrnci studenou vodou a vaříme, dokud nezměknou. Uvařené necháme okapat a vychladnout, pak je oloupeme, nakrájíme na kostičky.
-
2
Vejce dáme do hrnku, zalijeme studenou vodou. Tu přivedeme k varu a vajíčka vaříme 10 minut. Horkou vodu slijeme, vejce ochladíme studenou vodou a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme skořápky, vajíčka nakrájíme na čtvrtky.
-
3
Slaninu pokrájíme na malé kousky, v pánvi opékáme přibližně 10 minut, dokud se nevytvoří křupavá kůrka, opečenou osušíme savý papírový ubrouskem a necháme vychladnout.
-
4
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme, na jemno nasekáme i šalotky, kopr a mátu.
-
5
Uvařené a nakrájené vychladlé brambory, usmaženou slaninu, nakrájená vajíčka, cibuli, kopr, šalotky i mátu promícháme v míse.
-
6
Dresing připravíme tak, že v misce smícháme majonézu, jogurt a hořčici. Pak ho po lžících přidáváme k bramborové směsi a promícháváme, podle chuti přidáme pepř a sůl.