Vejce plněná lososovou pomazánkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Salát ledový
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Majolka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 559.6 mg
  • Draslík 325.2 mg
  • Vláknina 782 mg
  • Vitamín A 782 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme natvrdo vejce, oloupeme, rozřízneme podélně a vyjmeme žloutky. Dáme je do mísy, přidáme máslo, polovinu lososa, trochu mléka a vše rozmixujeme. Touto pomazánkou pak naplníme vejce.

  • 2

    Na talíř dáme omyté a osušené listy salátu, které pokapeme zálivkou z citronové šťávy, soli a cukru.

  • 3

    Položíme vejce na listy a zbylým lososem dozdobíme. Poté vejce polijeme směsí majolky a kysané smetany.

  • 4

    Posypeme nakrájenou petrželovou naťí.

Komentáře k receptu