Jemný borůvkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Borůvky
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Mouka polohrubá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 217.8 mg
  • Vláknina 5894 mg
  • Vitamín A 5894 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme máslo a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, špetku soli a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, posypeme borůvkami a pečeme cca 50min.

  • 3

    Vychladlý koláč podáváme dozdobený šlehačkou.

Komentáře k receptu