Ricotta s pomerančovými plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 13 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 590.7 mg
- Vláknina 23582.5 mg
- Vitamín A 23582.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr s pomerančovou šťávou, vodou, vodou z květu pomerančovníku a celou skořicí zahříváme na mírném ohni za neustálého míchání 5-6 minut, dokud se cukr zcela nerozpustí a směs nezhoustne na sirup.
-
2
Ricottu dohladka umícháme se skořicovým cukrem.
-
3
Do misky narovnáme oloupané pomeranče nakrájené na kolečka, zalijeme uvařeným sirupem a přidáme ricottu posypanou nasekanými pistáciovými oříšky.