Chléb z datlí a pekanových ořechů
Suroviny
- 200 g Datle
- 50 g Máslo čerstvé
- 625 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 125 g Cukr krupice
- 100 g Ořechy pekanové
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 14 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 57.6 mg
- Draslík 265.3 mg
- Vláknina 8840.9 mg
- Vitamín A 8840.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse promícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, krupicový cukr, mletý zázvor, nastrouhaný muškátový oříšek, mletou skořici, vypeckované datle a nahrubo nasekané pražené pekanové ořechy. Přilejeme mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme.
-
2
Zahřejeme troubu na 190°C.
-
3
Připravené těsto rozprostřeme ve vymazané formě na koláč a pečeme 45-50 minut.