Chléb z datlí a pekanových ořechů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Datle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 625 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Cukr krupice
  • 100 g Ořechy pekanové
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 57.6 mg
  • Draslík 265.3 mg
  • Vláknina 8840.9 mg
  • Vitamín A 8840.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse promícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, krupicový cukr, mletý zázvor, nastrouhaný muškátový oříšek, mletou skořici, vypeckované datle a nahrubo nasekané pražené pekanové ořechy. Přilejeme mléko s rozšlehaným vejcem, přidáme rozpuštěné máslo a pořádně promícháme.

  • 2

    Zahřejeme troubu na 190°C.

  • 3

    Připravené těsto rozprostřeme ve vymazané formě na koláč a pečeme 45-50 minut.

Komentáře k receptu