Soustíčka z piniových oříšků - Džatbaksan
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 179.2 mg
- Vláknina 2220 mg
- Vitamín A 2220 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z piniových oříšků odřežeme vršky, oloupeme je promnutím v utěrce. Na pánvi smícháme škrobový sirup s cukrem a vodou a tuto směs zahřejeme. Po jedné minutě do této směsi vsypeme piniové oříšky a jednu minutu je mícháme se směsí na ohni.
-
2
Připravíme plát potravinářské fólie, který potřeme olejem. Na olej nalijeme uvařený piniový sirup, který tlakem rozválíme po celé ploše fólie a necháme vychladnout.
-
3
Nakonec směs na fólii rozkrájíme na požadované kousky a servírujme jako studený dezert.