Aromatický salát z parmice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Parmice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 1 kávová lžička Koriandr celý
  • 1 kávová lžička Fenyklová semínka
  • 1 ks Mango
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Limetka
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát římský
  • 1 ks Pitaya
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 polévková lžíce Kokosová smetana
  • 2 polévková lžíce Olej česnekový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 130 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 42.9 mg
  • Draslík 803.1 mg
  • Vláknina 7935.3 mg
  • Vitamín A 7935.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.

  • 2

    Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.

  • 3

    Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.

  • 4

    Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu