Aromatický salát z parmice
Suroviny
- 350 g Parmice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
- 0.5 kávová lžička Kmín římský
- 1 kávová lžička Koriandr celý
- 1 kávová lžička Fenyklová semínka
- 1 ks Mango
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Limetka
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Pitaya
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 polévková lžíce Kokosová smetana
- 2 polévková lžíce Olej česnekový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 18 g
- Sodík 130 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 42.9 mg
- Draslík 803.1 mg
- Vláknina 7935.3 mg
- Vitamín A 7935.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety vykostíme a nakrájíme na nudličky. Poté připravíme marinádu: do hmoždíře vsypeme semínka koriandru i fenyklu, kmín, přidáme cukr a roztlučeme. Vmícháme česnekový olej, chilli omáčku, osolíme dle chuti a utřeme do pasty. Tu smícháme s kousky rybích filetů a zakryté necháme na chladném místě nejméně 20 minut marinovat.
-
2
Mezitím připravíme dresink: do sklenice vlijeme kokosovou smetanu, vodu, olej, šťávu z limety, přidáme sůl, na jemno nastrouhanou limetkovou kůru, nadrobno rozsekanou chilli papričku bez semínek, cukr a pokrájenou koriandrovou nať. Sklenici uzavřeme, důkladně protřepeme.
-
3
Listy římského salátu propláchneme vodou, necháme okapat a vložíme do mísy. Na ně klademe oloupané, na plátky pokrájené mango a pitayu, na měsíčky nakrájené rajče, strouhanou okurku a nasekanou jarní cibulku. Přelijeme dresinkem, důkladně promícháme.
-
4
Rybí nudličky vyjmeme z marinády a na pánvi s nepřilnavým povrchem osmahneme po cca 10 minut, mezitím jednou obrátíme. Maso přidáme do salátu, zlehka promícháme a ihned podáváme.