Arménský míchaný salát
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 200 g Paprika zelená
- 400 g Okurka salátová
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Petržel - nať
- 0.25 kávová lžička Bazalka
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.25 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 0 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 548.9 mg
- Vláknina 6906 mg
- Vitamín A 6906 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky a cibuli oloupeme a spolu s omytými rajčaty nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen, rozkrájíme na silnější proužky. Bylinky nasekáme nadrobno.
-
2
Na servírovací mísu klademe střídavě rajčata, okurku a papriku. Poté vše osolíme, opepříme, posypeme cibulí, usekanými bylinkami a zakapeme octem.