Kuřecí prsa na jehle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí prsa
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 196 mg
  • Draslík 1058.3 mg
  • Vláknina 2105.3 mg
  • Vitamín A 2105.3 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.

  • 2

    Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.

  • 3

    Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.

  • 4

    Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.

  • 5

    Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.

Komentáře k receptu