Kuřecí prsa na jehle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 31 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 196 mg
- Draslík 1058.3 mg
- Vláknina 2105.3 mg
- Vitamín A 2105.3 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky z kuřecích prsou lehce naklepeme a nakrájíme na stejnoměrné kostičky.
-
2
Česnek utřeme se solí, cibuli nakrájíme nadrobno. Rozpustíme máslo, dáme je do porcelánové nebo kameninové mísy, přidáme sójovou omáčku, citronovou šťávu, koriandr, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Opepříme, důkladně promícháme a vložíme připravené kousky kuřete. Mícháme tak dlouho, dokud maso není stejnoměrně pokryté směsí.
-
3
Mísu přikryjeme a nejméně na 7 hodin (optimálně přes noc) dáme do ledničky marinovat.
-
4
Předehřejeme gril, maso vyndáme z marinády, osušíme je ubrouskem a napícháme na grilovací jehly nebo na přiostřené špejle, necháme přibližně deset minut grilovat. Aby se nevysušilo, průběžně je potíráme marinádou.
-
5
Špízy ozdobíme snítkami čerstvých bylinek, podáváme teplé s bramborami nebo rýží, případně studené s míchaným zeleninovým salátem a tousty nebo bagetou.