Rýžové nudle na asijský způsob
Suroviny
- 20 g Cukr třtinový
- 150 g Mrkev kořen
- 50 g Olej olivový
- 100 g Šunka uzená
- 100 g Krevety tygří - loupané
- 200 g Nudle rýžové
- 200 g Celer řapíkatý
- 250 g Okurka salátová
- 15 g Hořčice gurmánská
- 10 g Nakládaný zelený pepř
- 50 ml Omáčka sójová
- 40 ml Ocet rýžový
- 15 ml Citronová šťáva
- 15 ml Olej rostlinný
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 438 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 91 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 168.2 mg
- Draslík 245.2 mg
- Vláknina 4890 mg
- Vitamín A 4890 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a necháme 4 až 5 minut nabobtnat. Nevaříme. Scedíme je, okamžitě propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Oloupané krevety vložíme do vroucí vody, necháme 2 minuty spařit, scedíme a necháme okapat. Vejce rozšleháme, vlijeme do pánve na rozpálený rostlinný olej a usmažíme vaječnou omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev, okurku, řapíkatý celer a šunku pokrájíme také na nudličky.
-
2
Zeleninu i se šunkou vsypeme do salátové mísy, přidáme nudle, vaječnou omeletu, krevety a připravíme si zálivku.
-
3
V misce smícháme ocet s citronovou šťávou a sojovou omáčkou, přilijeme olivový olej, přidáme hořčici, cukr, opepříme nadrceným zeleným pepřem. Nalijeme do mísy a rukama vše promícháme.