Rýžové nudle na asijský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 150 g Mrkev kořen
  • 50 g Olej olivový
  • 100 g Šunka uzená
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Nudle rýžové
  • 200 g Celer řapíkatý
  • 250 g Okurka salátová
  • 15 g Hořčice gurmánská
  • 10 g Nakládaný zelený pepř
  • 50 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet rýžový
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 15 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 168.2 mg
  • Draslík 245.2 mg
  • Vláknina 4890 mg
  • Vitamín A 4890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýžové nudle vložíme do vroucí vody a necháme 4 až 5 minut nabobtnat. Nevaříme. Scedíme je, okamžitě propláchneme studenou vodou, necháme okapat. Oloupané krevety vložíme do vroucí vody, necháme 2 minuty spařit, scedíme a necháme okapat. Vejce rozšleháme, vlijeme do pánve na rozpálený rostlinný olej a usmažíme vaječnou omeletu. Necháme ji vychladnout, nakrájíme na nudličky. Očištěnou mrkev, okurku, řapíkatý celer a šunku pokrájíme také na nudličky.

  • 2

    Zeleninu i se šunkou vsypeme do salátové mísy, přidáme nudle, vaječnou omeletu, krevety a připravíme si zálivku.

  • 3

    V misce smícháme ocet s citronovou šťávou a sojovou omáčkou, přilijeme olivový olej, přidáme hořčici, cukr, opepříme nadrceným zeleným pepřem. Nalijeme do mísy a rukama vše promícháme.

Komentáře k receptu